DA

Hydrogen Projects Outlook

image Foto: Brintanlæg (Credit: Shutterstock)

Hydrogen Projects Outlook giver et indblik International Energy Agency's (IEA) omfattende database over globale brintprojekter, som indeholder information om cirka 2.000 forskellige brintprojekter. IEA’s database udkommer årligt, og den seneste version, som Hydrogen Projects Outlook tager udgangspunkt i, er fra november 2023.

Analysen giver et overblik over det forventede tidspunkt for igangsættelse af brintproduktion, og viser, at produktion for alvor tager fart fra 2025. På nuværende tidspunkt er der mindre end 2 GW elektrolysekapacitet globalt set. Dette tal forventes at stige til cirka 50 GW i 2025 og cirka 180 GW i 2030.

Analysen giver også indblik i den geografiske fordeling af brintprojekter. Lande som Australien, Chile, Spanien, USA og Kina forventes at have en stor brintproduktion. Danmark ligger på en global 13. plads over lande med størst forventet produktionskapacitet.

Du kan desuden blive klogere på de enkelte brintprojekters størrelse og status, valg af energiinput in elektrolysen, valget af elektrolyseteknologi og meget mere.

Dyk ned i hele analysen her