DA
5. april 2024

REDUCED sikrer yderligere 45 mio. kr. til udvikling af klimavenlige fødevareingredienser

image Foto: REDUCED, der blev stiftet i 2020 af William Anton Lauf Olsen og Emil Munck de Voss, har rejst yderligere 45 mio. kr. fra nye og eksisterende investorer.
Den københavnske fødevareingrediensvirksomhed REDUCED har fået en kapitalindsprøjtning på 45 mio. kr. fra nye og eksisterende investorer. Den nye kapital skal bruges til den videre udvikling af virksomhedens markeder og klimavenlige fødevareingredienser. 

Novo Holdings og flavour- og ingredienshuset Einar Willumsen træder ind i ejerkredsen bage REDUCED, der også tæller Rockstart Agrifood og Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO.

REDUCED, der blev stiftet i 2020 af William Anton Lauf Olsen og Emil Munck de Voss har udviklet en unik fermenteringsproces, der kan bruges til at udvinde umami-smag fra sidestrømme i fødevare- og landbrugsproduktion. Virksomhedens fermenteringsproces er hurtigere og billigere end hidtidige produktionsprocesser og kan både udvinde smag fra vegetabilske og animalske restprodukter.

Til at sikre den gode smag har REDUCED smagseksperterne Lorenzo Tirelli og Bram Kerkhof ansat, som henholdsvis Head of Research & Development og Head of Product. Begge har arbejdet med fermentering for Restaurant Noma.

Produkterne sælges som clean label-smagsløsninger til restauranter, foodservice og fødevareproducenter.

De nye investorer Einar Willumsen og Novo Holdings kommer med stærk markedsekspertise og teknologiske kræfter. Sammen med REDUCEDs ledelsesteams imponerende evne til at eksekvere, tror vi på, at REDUCED har potentialet til at gøre en forskel for fødevareindustrien
— Sara Sande, Partner og Head of Green Transition, EIFO
Virksomhed, nye produkter og salg skal videreudvikles

Kapitaltilførslen skal primært bruges til den videre udvikling af virksomhedens teknologi og produktsortiment, sikre produktionskapacitet, implementere certificeringsordninger, men ikke mindst øge salgs- og markedsføringsindsatsen overfor kunder i ind- og udland.

“Denne investeringsrunde er en gamechanger for udvidelsen af virksomheden og omfanget af vores gastronomiske smagsløsninger til restauranter, foodservice og fødevareindustrien. Vi får mulighed for både at sende flere nye produkter på markedet og gøre en indsats for klimaet ved at reducere CO2-udledningen fra processen og udnytte de restprodukter, der er fra fødevareproduktionen. Med de nye kræfter vi får ombord og med den nye kapital kan vi nu accelerere vores impact på fødevareindustrien,” siger Emil Munck de Voss, medstifter af og CEO for REDUCED.

Nye investorer ser store potentialer i REDUCED

Både Novo Holdings og Einar Willumsen mener, at REDUCED kan drive det til noget stort.

”I lyset af den voksende bæredygtighedstrend indenfor fødevareproduktion er REDUCED en spændende kombination af det stærke nordiske køkkens tradition og moderne fermenteringsteknologi. Med lækre naturlige smagsprodukter, der allerede efterspørges af mere end 100 kunder i fødevarebranchen er vi glade for at kunne bidrage til REDUCEDs rejse fra innovativ start-up til industriel skala,” siger Thomas Grotkjær, Partner, Bioindustrial Investments, Novo Holdings.

Jan Grøndal, CEO i Einar Willumsen, supplerer:
”REDUCED har potentialet til at sætte et stort fodaftryk på fødevareingrediensmarkedet og det vil vi gerne være en del af. Vi er imponerede over virksomhedens evner til at omdanne teknologi til kommercielle produkter og tilsvarende med deres approach til udvikling af nye smage. I Danmark har vi tradition for at udvikle værdiskabende fødevareingrediensvirksomheder og vi er overbevist om at REDUCED bliver den næste af slagsen.” siger Jan Grøndal, Chief Executive Officer, Einar Willumsen.

Med lækre naturlige smagsprodukter, der allerede efterspørges af mere end 100 kunder i fødevarebranchen er vi glade for at kunne bidrage til REDUCEDs rejse fra innovativ start-up til industriel skala
— Thomas Grotkjær, Partner, Bioindustrial Investments, Novo Holdings.
REDUCED kan nu accelerere udviklingen

Hos EIFO mener Sara Sande, der er Partner og Head of Green Transition investeringsteamet og EIFOs repræsentant i REDUCEDs bestyrelse, at de nye investorer kommer med vigtige kompetencer, der vil understøtte REDUCEDs positive udvikling.

“De nye investorer Einar Willumsen og Novo Holdings kommer med stærk markedsekspertise og teknologiske kræfter. Sammen med REDUCEDs ledelsesteams imponerende evne til at eksekvere, tror vi på, at REDUCED har potentialet til at gøre en forskel for fødevareindustrien,” siger Sara Sande.

For Mark Durno, Managing Partner hos Rockstart AgriFood, er REDUCED et godt eksempel på, hvorfor det kan svare sig for investorer at kigge på de potentialer der ligger i mere risikobetonede startups:

”Det er med glæde og stor begejstring, at vi for fjerde gang investerer i REDUCED. Som en early stage investor fokuserer Rockstart på at investere i agrifood tech startups med stort impact-potentiale, som andre finder for risikable. REDUCED er det perfekte eksempel på, hvorfor vi gør det. Emil, William og deres team er frontløbere for en sundere og mere bæredygtig vej til at udvikle smagsingredienser – og vi er meget stolte over at være med på den fortsatte rejse,” siger Mark Durno.

REDUCED og markedet
  • Novo Holdings og Einar Willumsen bliver nye investorer i REDUCED, der fremstiller clean-label smagsløsninger til restauranter, foodservice og fødevareindustrien baseret på fermentering af vegatabilske og animalske restprodukter fra fødevareproduktion.
  • Eksisterende investorer er Rockstart Agrifood og EIFO, samt stifterne.
  • I den nye kapitalrunde er der rejst 45 mio. kr. 
  • Det globale marked for smagsløsninger til fødevareindustrien er på mere end 235 mia. kr. og 65 mia. kr. for clean label-produkter.

Læs mere om REDUCED her