DA / EN

Green Accelerator

Se videoen og hør direktør hos SolarLab, Anders Smith, fortælle om virksomheden, og hvordan Green Accelerator gav de store startupdrømme eksport-vinger.

SolarLab laver skræddersyede solcellefacader til bygninger i hele verden.

Virksomheden bygger på en klar vision om, at alle bygninger skal være bæredygtige og selvforsynende. Med det skræddersyede produkt og store ambitioner, fik SolarLab tildelt midler gennem Green Accelerator hos EIFO, der hjalp SolarLab på vej med én af deres helt store eksportdrømme: at komme ind på det amerikanske marked.

Hos SolarLab så man USA som et oplagt marked, med store bygninger og mange af dem. Med deres egenudviklede simuleringsværktøj, der giver mulighed for at tilpasse facader til både nybyg og bygninger af ældre dato som retrofit, fik de med Green Accelerator-midlerne markedsført sig selv som en leveringsdygtig og bæredygtig dansk succes, der var værd at samarbejde med på internationale markeder.

Det kan være dyrt og krævende at modne eksportprojekter og gøre dem til virkelighed, og sommetider har investorer og eksportører svært ved at finansiere de indledende faser fuldt ud. For at kunne understøtte kommende danske eksportprojekter er der derfor afsat 85 mio. kr. til den grønne projektmodningsordning EIFO Green Accelerator.

Tilskud gives både til enkeltvirksomheder og eksportalliancer mellem mindst to danske virksomheder, hvor projektet har til formål at fremme salg af afprøvede grønne teknologier til kunder i udlandet. 

Oftest stillede spørgsmål

Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål til Green Accelerator-ordningen i nedenstående FAQ. Har du spørgsmål til ordningen, som du ikke kan finde svar på i nedenstående? Så ræk endelig ud til os.

Hvilke typer modning?

I EIFO Green Accelerator kan du først og fremmest søge om tilskud til at dække udgifter til konsulenthjælp, rådgivning og ekspertassistance. Ydelserne kan fx være:

  • hjælp til feasibility studier
  • markedsanalyser
  • juridisk rådgivning
  • ESG-compliance analyser
  • oplysningsindsats over for beslutningstagere
  • rådgivning om patentansøgninger
  • marketingkampagner og events mm.

Man kan desuden få tilskud til at dække udgifter til projektstyring, revision og rejser. I mindre grad kan også indkøb af hardware indgå i budgettet.

Hvor meget kan jeg få dækket?

Green Accelerator kan dække op til 80 % af dine udgifter! Dog maksimalt 300.000 EUR. 

Støtten kræver et eget bidrag fra ansøger

Støtten tildeles under EU’s ”De Minimis” regler, og i henhold til de regler kan hver deltagende virksomhed få tilskud op til EUR 300.000,-, forudsat at virksomheden ikke har opbrugt sit ”De Minimis”-budget gennem andre tilskud. For at sikre ejerskab til projektet skal virksomhederne selv bidrage med 30% af budgettet for enkeltvirksomheder eller 20% af budgettet, hvis der er tale om en alliance af virksomheder, der søger støtte til et fælles eksportprojekt. Støtten tildeles som refusion af afholdte udgifter ved afslutningen af projektaktiviteterne.

Green Accelerator-case: Linka Energy

Fjernvarme er velkendt og udbredt i store dele af Nordeuropa. Men teknologien er forblevet ukendt for en stor del af verdens lande. På trods af det står der i Japan et fyrtårn for dansk fjernvarmeteknologi. Linka Energy har med mange årtiers erfaring med produktion og servicering af biomasseanlæg til varmeværk, landbrug og industri grebet eksportmuligheden og skræddersyet en løsning, der forvandlede bioskrald til skat i japanske Ogata Village. Drømmen blev gjort mulig med hjælp fra EIFOs Green Accelerator-midler, og næste projekt er allerede sat i værk.

Læs casen om Linka Energy.

Ansøgningsrunder for 2024

Der er tre ansøgningsrunder om året, og de kommende runder er:

  1. Ansøgningsrunde 1/2024: 2. februar - 4. marts 2024
  2. Ansøgningsrunde 2/2024: 6. maj - 6. juni 2024
  3. Ansøgningsrunde 3/2024: 18 september - 20. oktober 2024