DA
3. april 2023

Nyopført minigolfpark vil tiltrække internationale turneringer og sætte Odsherred på verdenskortet

image Foto: Minigolfparken

I begyndelsen af april kan Minigolfparken i Højby med hjælp fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond slå dørene op for både familier, turister og turneringer. Projektet har engageret hele lokalområdet, der har bidraget i en fælles drøm om at sætte Odsherred på verdenskortet og slå et slag for minigolfen som seriøs sportsgren. 

En årelang drøm bliver snart til virkelighed for stifter og indehaver af den kommende nye, store attraktion i Odsherred og Danmarks største sommerhusområde, Simon Larsen. Til april åbner Minigolfparken dørene for mere end 3.000 kvadratmeter minigolfbane, der skal sætte både minigolfen som sport, men også Odsherred som kommune, på verdenskortet:  

"Minigolf er jo for alle, og jeg tror, at den nye bane kommer til at bringe glæde til rigtig mange mennesker,” siger Simon Larsen om den kommende park, der er bygget med et særligt fokus på lokale detaljer. 

En bane for både familier, turister og internationale mesterskaber 

Håbet er, at parken kan blive et uundværligt tilbud i det danske sommerland til familier og turister, men også at kunne huse de helt store turneringer for nationale og internationale mesterskaber. Derfor er der også forskellige sværhedsgrader og vigtige detaljer omkring græsbelægning og banekanter, så banen lever op til krav for store turneringer og mesterskaber.  

Hver bane er bygget med inspiration fra en af seværdighederne i Odsherred: 

“Vi syntes, at det var en genial kombination af sport, historie og kultur. Vi har vidunderlige attraktioner overalt i Odsherred, som selvfølgelig skal afspejles i Minigolfparken,” siger Simon Larsen.  

På en af banerne er der blandt andet en gennemrestaureret 70 år gammel model af en mølle, som er doneret af en lokal beboer og nøje istandsat i et samarbejde mellem Minigolfparken og Mænds Mødested, som er et lokalt initiativ. Generelt har opførelsen af parken mødt stor opbakning blandt lokale: 

 “Vi oplever en synergi mellem folk, der har interesse for projektet, og jeg er fuldstændigt opløftet af den positive respons, vi har fået. Vi har delt alle op- og nedture sammen, og vi er enormt taknemmelige og rørte af det store engagement,” fortæller han. 

Vækstlån sætter fart på opførslen af parken 

Vækstlånet fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond på 1.1 million, i samarbejde med investeringerne fra lokale erhvervsfolk, har haft stor betydning for virksomheden og har accelereret planen for Minigolfparkens opførsel og åbning betydeligt:  

“Da jeg startede for tre år siden, var det et en-mands-projekt. Vi havde udkig til en åbningsdag måske fem-syv år ude i fremtiden. Samarbejdet med Danmarks Eksport- og Investeringsfond og de andre investorer har gjort, at vi kommer langt hurtigere i mål. Og både kapitalen og deres grundige rådgivning har sparet os for mange fejltagelser, der ellers var blevet begået undervejs i parkens opførsel,” forklarer Simon Larsen.  

“I Danmarks Eksport- og Investeringsfond er vi med til at skabe vækst i hele Danmark, og det er Minigolfparken i Højby et rigtig godt eksempel på. Teamet bag har skabt en virksomhed, der er til for hele befolkningen og som bidrager væsentligt til oplevelsesøkonomien i Danmarks største sommerhusområde. Vi er glade for at kunne bidrage med risikovillig kapital til en så dedikeret virksomhed, der nu får muligheden for at realisere en spændende forretningsidé,” siger Peter Vincentzen, Erhvervskundechef i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.