DA
4. maj 2023

Millioner på vej til digitalisering af SMV’er

image Foto: Shutterstock

Ny aftale mellem Den Europæiske Investeringsfond (EIF) og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) skal sende mere end 318 mio. kroner til danske virksomheder og skal særligt målrettes virksomheder, der arbejder med digitalisering.

Danske virksomheder kan nu få del i mere end 318 mio. kroner til at udnytte potentialerne i digitalisering. Danmarks Eksport- og Investeringsfond har netop indgået en ny aftale med EU, der betyder ekstra lånekapital gennem en tabsgaranti fra Den Europæiske Investeringsfond, EIF, som er en del af den Europæiske Investeringsbank.

Med aftalen kan endnu flere danske virksomheder få glæde af risikovillig kapital til at sætte fart på udviklingen af nye digitale løsninger.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:
”Innovation og digitalisering er en vigtig styrkeposition for Danmark. Vi skal sørge for, at de danske virksomheder har adgang til risikovillig kapital, så de kan blive ved med at skabe nye løsninger og vokse. Derfor glæder jeg mig over aftalen mellem Danmarks Eksport- og Investeringsfond og Den Europæiske Investeringsfond, der er kan give virksomheder, der arbejder med digitalisering vind i sejlene.”

Kapitalen stilles til rådighed igennem Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der er en sammenlægning af de tre fonde Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond.

Peder Lundquist, CEO i Danmarks Eksport- og Investeringsfond udtaler: ”I Danmark er vi særligt dygtige til digitalisering, og vi er af flere omgange kåret til det mest digitale land i verden. Den styrkeposition skal vi fastholde, samtidig med at vi skal sælge vores løsninger til resten af verden - til gavn for vækst og velstand i hele Danmark. Derfor er jeg særligt glad for, at vi med denne aftale får mulighed for at yde endnu mere risikovillig kapital til danske virksomheder, så vi kan sikre, at Danmark fortsat er et digitalt foregangsland.”

EIF's Chief Executive Marjut Falkstedt udtaler:
"Denne aftale vil gøre finansiering mere tilgængelig for mindre virksomheder i Danmark, så de kan føre innovative idéer ud i livet og bidrage til den digitale omstilling. I EIF ønsker vi at bidrage til digitaliseringen af ​​europæiske virksomheder. Vi er derfor glade for endnu engang at kunne bidrage med kapital til danske virksomheder, så de kan skabe vækst og arbejdspladser."