DA
18. oktober 2023

Klima-startup rejser 26 mio. kr. i seed-runde, der skal styrke rejsen mod CO2-neutralitet

image Foto: Klima-startup rejser 26 mio. kr. i seed-runde, der skal styrke rejsen mod CO2-neutralitet
Med en ny og nem handelsplatform sælger Klimate.co CO2-kreditter, der baserer sig på projekter, der reelt fjerner CO2 fra luften. Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, er med i ny seed-runde, der sikrer virksomheden 26 mio. kr. til opskalere internationalt.

CO2-kreditter er en hurtig og farbar vej til at fjerne CO2 fra luften – Carbon Removal, men skal det have en reel effekt stiller det store krav til de projekter og teknologier, der skal kompensere.

Netop det er omdrejningspunktet i Klimate.co’s forretningsstrategi:

”Vi er i et voksende marked for CO2-kreditter – og det er ikke altid gennemskueligt, om de reelt giver den ønskede effekt på CO2. Det vil vi gerne ændre på. Derfor har vi brugt meget tid på at analysere de projekter og teknologier, vi går ind i. De skal kunne dokumentere, at de rent faktisk fjerner CO2 fra luften både nu og i fremtiden, ellers kan vi ikke bruge det til noget. Vi ønsker at skabe en reel forandring for klimaet,” fortæller adm. direktør i Klimate.co, Katja Grothe-Eberhardt.

Således arbejder virksomheden med en række projekter rundt om i verden, der på forskellig vis og med mange forskellige teknologier ikke bare kompenserer med noget der ikke sker, men reelt trækker CO2 ud af luften.

 

For at kunne opskalere vores internationale kommercialisering og salg har vi haft behov for at rejse yderligere kapital.
— Katja Grothe-Eberhardt, CEO, Klimate.co

 

EIFO konverterer lån og investerer yderligere

Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, har siden 2021 haft et tidligt engagement i virksomheden og har i en netop overstået seed-runde dels konverteret lån til egenkapitalinvestering, dels investeret yderligere. Samtidig er Eneco Ventures og Helen Ventures nye investorer, der har ført an i seed-runden, der sammenlagt bidrager med 26 mio. kr. til at realisere Klimate.co’s – og investorernes ambitioner.

”For at kunne opskalere vores internationale kommercialisering og salg har vi haft behov for at rejse yderligere kapital. Derfor er vi glade for at have fået Eneco Ventures og Helen Ventures med som nye investorer i denne seed-runde, ligesom vi er glade for at de hidtidige kapitalpartnere også er med. Det er helt klart en blåstempling af vores strategi, platform og ikke mindst vores klimaambitioner,” konstaterer Katja Grothe-Eberhardt.

 

Der er ikke mange reelle projekter og det er svært at vurdere, hvilke teknologier, der virker. Der mener vi, at Klimate.co leverer med et innovativt CO2-handelskoncept
— Johan Bitsch Nielsen, investeringsansvarlig, EIFO

 

Umodent marked har brug for Klimate.co

Johan Bitsch Nielsen, der er investeringsansvarlig hos EIFO, ser store perspektiver for både virksomheden og den grønne omstilling:

”I EIFO arbejder vi målrettet på at investere i virksomheder, der hjælper med at nå klimamålene. Hvis vi skal nå i mål, så er det vigtigt – men ikke nok at reducere CO2-udledninger. Vi skal vi også have gang i reelle tiltag i stor skala, der fjerner CO2 fra atmosfæren. Desværre er markedet for CO2-fjernelse stadig umodent. Der er ikke mange reelle projekter og det er svært at vurdere, hvilke teknologier, der virker. Der mener vi, at Klimate.co bidrager positivt med et gennemarbejdet CO2-handelskoncept, som vil kunne øge antallet og kvaliteten af CO2-fjernende projekter,” siger Johan Bitsch Nielsen og tilføjer:

”Folkene bag Klimate.co er et af de stærkeste teams inden for området. De ved, hvad de har med at gøre og de har en stærk motivation, ligesom de arbejder dedikeret på at gøre det mere transparent hvad kvaliteten af forskellige CO2-kreditter er.. Vi tror, at Klimate.co kan bidrage til at højne standarden i markedet, for det er der brug for.”

Andre investorer er bl.a. Rockstart Energy, The Footprint Firm, Stine Mølgaard, Antler Nordic, Jørn Larsen og &Grow.

Klimate.co Seed-runde

Investeringssum: 26 mio. kr.

Hovedinvestor: Eneco Ventures

Medinvestor: Helen Ventures

Eksisterende investorer fra tidligere runder: EIFO, Rockstart Energy, The Footprint Firm, Stine Mølgaard, Antler Nordic, Jørn Larsen, &Grow

Om Klimate.co:

Klimate.co er grundlagt i 2020 og er specialiseret i ”Carbon Asset Management” og Carbon Removal – handel med CO2-kreditter og etablering af projekter, der fjerner CO2 fra luften.

Klimate.co’s platform giver virksomheder mulighed for proaktivt at sikre højtkvalitetsløsninger til at kompensere for deres udledning. Ved selv at finansiere projekter, arbejder Klimate.co målrettet på at opskalere og fremskynde udviklingen af metoder og teknologier, der er afgørende for at bekæmpe klimaforandringer.

Klimate.co har hovedkontor i København, Danmark, og har i øjeblikket 11 medarbejdere. Med kunder i hele Nordeuropa og USA er Klimate.co blandt verdens største forhandlere af permanente løsninger til at fjerne af CO2 fra luften.

Læs mere på www.klimate.co

 

Om Eneco Ventures:

Eneco er et internationalt energiselskab, der har forpligtet sig til at fremskynde energiomstillingen. Enecos ”One Planet Plan” sigter mod at virksomheden skal være klimaneutral i 2035, både hvad angår eget og kunders energiforbrug. Det kræver en radikal elektrificering, udfasning af naturgas i produktion og levering af energi og fremskyndelse af bæredygtig varme. Vi investerer i bæredygtige produktionsmidler, muligheder for energilagring og intelligente energiløsninger for forbrugere og virksomheder.

Læs mere på www.eneco.com

 

Om Helen Ventures:

Helen Ventures investerer 50 millioner euro i de mest innovative og transformerende europæiske startups inden for energi, el-mobilitet, cirkulær økonomi, decarbonisering og digitale løsninger. Helen Ventures arbejder målrettet på at fremskynde udviklingen af førsteklasses løsninger i samarbejde med kunder og brancheeksperter. Helen Ventures er den erhvervsdrivende venturekapitalafdeling i Helen Ltd., et energiselskab, der gør nye energimuligheder tilgængelig for alle.

Læs mere på www.helenventures.fi

 

Om Rockstart:

Rockstart er en tidligfase-investor, der understøtter startups inden for: Energi, AgriFood og Nye teknologier. Rockstart investerer i tidlige startups og giver adgang til kapital, markeder og ekspertise ved at forbinde grundlæggere med medinvestorer, mentorer, partnere, virksomheder og det brede Rockstart-netværk. Rockstart har investeret i mere end 320 startups, og værdien af porteføljen er indtil nu vokset til mere end 1 mia. USD. Rockstart er et internationalt hold på over 45 fagfolk dedikeret til at bidrage til opskalere startups, der kan skabe positive forandringer på globalt plan. Rockstart har kontorer i Amsterdam, København og Bogota.

Læs mere på www.rockstart.com