DA
24. november 2023

EIFO og engelsk kapitalfond investerer 110. mio. kr. i danske Factbird. Pengene skal bruges til at sætte turbo på international vækst

Tech-virksomheden Factbirds innovative teknologi styrker produktionsvirksomheders konkurrenceevne. Ny, stor international investering skal accelerere virksomhedens allerede eksplosive vækst i markedet.

Den danske tech-virksomhed Factbird, der leverer intelligent, cloudbaseret teknologi til optimering af virksomheders produktionslinjer, lander igen en stor millioninvestering. Denne gang er der tale om 110 mio. danske kr.

Pengene kommer fra henholdsvis den engelske kapitalfond Expedition Growth Capital og Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO. Midlerne skal sætte yderligere skub på Factbirds internationale vækstrejse efter firmaet udskilte sig som en selvstændig tech-virksomhed i 2021 fra konsulenthuset Emendo Consulting Group.

Tiltrækning af vækstkapital

”Vi har oplevet to fantastiske år i ejerkredsen for Factbird. Vi har sammen med ejerne bag Emendo-koncernen vist, at det kan lade sig gøre at løfte et software-selskab ud af maven på et konsulenthus og tilføre det den særlige venture DNA, som gør det muligt at vækste med raketfart og tiltrække international vækstkapital. Det har været fantastisk at se Factbird tage form som et selvstændigt selskab, og vi glæder os til den videre rejse med selskabet og de nye medinvestorer,” siger Jesper Lilledal, partner, Direkte Investeringer, Tech & Industri i EIFO.

Det glæder også David Olsson, Principal i Expedition Growth Capital:

”Et af de største problemer inden for produktionsvirksomhed i dag er manglen på driftsdata i realtid. Factbirds manufacturing intelligence platform løser netop det problem for både små og store producenter. Der ligger desuden et kæmpe potentiale i at kombinere data fra Factbird med den nyeste teknologi inden for machine learning og AI, som kan være en del af løsningen på de udfordringer, som produktionsvirksomheder står over i dag og i fremtiden. Som investeringsselskab med fokus på hurtigt voksende europæiske softwarevirksomheder kunne vi ikke være mere stolte over at samarbejde med teamet hos Factbird og gøre dem til vores første investeringscase i Danmark.”

Eksplosiv vækst i Tyskland, England og USA

Siden 2021 har Factbird vækstet med 300%. Kundeporteføljen tæller i dag mere end 250+ produktionsvirksomheder inden for medicinal-, fremstillings-, drikkevare- og fødevarebranchen på tværs af nøglemarkederne i Norden, USA, Tyskland og England.

”Vi er nået til next step, og vi har i den grad appetit på mere. Når vi ser ud over vores nøglemarkeder, så er det historisk set stærke produktionslande, der mere end nogensinde er afhængige af digitale løsninger for at holde sig konkurrencedygtige. Vores ambition er, at vi gennem vores unikke lean-teknologi kan hjælpe virksomheder med at effektivisere sig ud af en outsourcing strategi, så vi stadig formår at bibeholde produktionsarbejdspladser i Danmark og Europa,” siger Søren Schønnemann, CCO og partner i Factbird.

Holder fast i kerneværdierne og belønner medarbejderne

Trods den massive vækst og status som scaleup, holder Factbird bevidst fast i startup DNA’et. Det kommer blandt andet til udtryk via et warrants-program og medarbejderaktier.

”Warrantprogrammer er kommet for at blive – og vi har fra begyndelsen ønsket at dele vores succes med vores medarbejdere. Alle fuldtidsansatte er med i programmet og det giver en følelse af at vi har alle hånden på kogepladen. Når vi lykkes med den her rejse, så kommer det til at definere os alle sammen, for nogen vil værdien være udbetalingen på et hus og for andre vil det måske være startkapitalen og springbrættet for en ny startup,” siger Peter Savnik, CPO og partner i Factbird.