DA
5. maj 2023

’Kanariefugl‘ bidrager til sundere indeklima

image Foto: Credit: Birdie

En kickstarterkampagne på 3 mio. kr. og kunder i mere end 60 lande. Danske Birdie har på rekordtid indtaget hjem over hele verden. Med lån fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond skal virksomheden sætte fart på væksten.

I gamle dage have minearbejdere en kanariefugl med under jorden, der hjalp med at redde menneskeliv, da den lille fugl reagerer tidligere på iltmangel eller kuliltegasser end mennesker. Den tragiske skæbne lider Hans’ og Andreas’ kanariefugl heldigvis ikke. Men princippet er det samme. Med deres mekaniske fugl, der dratter ned, når der er for meget CO2 i luften, ønsker makkerparret at bidrage til et bedre og sundere indeklima i hjem over hele verden.

Hans Augustenborg, medstifter i Birdie:
”Dårligt indeklima påvirker os i høj grad fra smågener som hovedpine og utilpashed til at forværre eksempelvis astma og allergi og søvnbesvær. Indeklimaet er afgørende for vores almene sundhed og er let at gøre noget ved. Men det er en vane, der er svær at ændre på i hverdagen. Birdie er vores bidrag til at investere i egen sundhed.”

Siden makkerparret lancerede den lille fugl i 2022, er det gået stærkt, og efterspørgslen har overgået alt forventning. Men det er ikke kun herhjemme, at der er efterspørgsel på den lille fugl. Folk fra mere end 60 lande købte ind på idéen, da virksomheden først lancerede på kickstarter og Birdie har netop lanceret på det japanske marked. Med et lån fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond i ryggen håber Birdie at være at finde i millioner af hjem verden over.

Andreas Kofoed Sørensen, medstifter i Birdie:
”Indeklima er en fælles udfordring over hele jordkloden, og Birdie er en simpel løsning på problemet i et klassisk og enkelt design, som vi oplever, at folk over hele verden har lyst til at have hængende på væggen. Det er ambitionen at Birdie skal være at finde i millioner af hjem over hele kloden.”

I Danmarks Eksport- og Investeringsfond ser man i høj grad også det globale potentiale for den lille fugl.

Michael Zöllner, direktør for SMV i Danmarks Eksport- og Investeringsfond:
”I Danmarks Eksport- og Investeringsfond ønsker vi at understøtte gode idéer og løsninger, der kan være med til sætte Danmark på verdenskortet og bidrage til et bedre miljø og velfærd. Med en simpel idé formår Birdie at imødegå en væsentlig sundhedsudfordring til gavn for mennesker i hele verden. Derfor er vi rigtig glade for vores finansieringssamarbejde.”