DA / EN

EIFO sikrer finansiering af Danish Crown fabrik i England

image Foto

En køberkreditgaranti fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) skal være med til at styrke salget af ”Danish Bacon” og dansk kvalitetskød i England.

EIFO stiller en køberkreditgaranti på en halv mia. kr. for Danish Crowns hidtil største investering i England. Garantien er med til at sikre etableringen af en ny forædlingsfabrik i Rochdale ved Manchester. Danish Crown lejer sig ind i en eksisterende facilitet, og driften igangsættes i etaper. Fabrikken forventes at være oppe på fuld kapacitet inden sommeren 2024.

Anlægget vil udelukkende modtage dansk grisekød fra Danish Crown-slagterier i Danmark. Hele baconsider bliver saltet og røget i Danmark, hvorefter de fragtes til det nye anlæg. Når anlægget modtager de 4-5 kilo tunge baconsider fra de danske slagterier, så bliver de skåret i skiver, emballeret og distribueret.

Anlægget er moderne og højt automatiseret og vil have en kapacitet på op til 720 tons bacon og 200 ton gammon (saltede skinker skåret i skiver) pr. uge. Danish Crown får med andre ord kontrol over hele værdikæden fra den danske landmand til de britiske supermarkeder. Anlægget vil desuden spare 764 ton Co2-udledning om året.

Læs mere om fabrikken