DA / EN

ENKOTEC bruger SMV-garantier til at sikre eksportsalg

image Foto: ENKOTEC bygger og sælger maskiner til sømproduktion til hele verden.

Skanderborgvirksomheden ENKOTEC bruger SMV-garantier fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond til at sikre salg af fuldautomatiske sømmaskiner til kunder verden over.

Sømmaskinerne sælges både som stand alone-maskiner og i hele fuldautomatiske produktionslinjer – og ordrerne løber ofte op i flere millioner kroner. At kunne tilbyde sine kunder en finansieringsløsning kan derfor hjælpe et salg i hus - og sikre virksomheden sine penge med det samme.

 

Havde vi ikke haft SMV-garantierne, var disse handler højst sandsynligt ikke blevet til noget.
— Gert Kjeldsen, direktør i ENKOTEC

 

SMV-garantierne bruges aktivt

”I ENKOTEC har vi over en årrække benyttet os af de SMV-garantier, som Danmarks Eksport- og Investeringsfond har målrettet danske SMV’er. Vi bruger ordningerne aktivt i vores salgsproces, fordi det gør det nemmere for kunden at opnå en finansiering – uden at vi løber nogen nævneværdig risiko. Samtidig får vi vores betaling med det samme, hvilket er en kæmpe fordel for os,” siger Gert Kjeldsen, der er adm. direktør i ENKOTEC.

ENKOTEC har aktuelt otte aktive SMV-garantier fordelt på fem lande til en samlet værdi i omegnen af 60 mio. kr.

Hvad er en SMV-garanti?

  • En SMV-garanti er en køberkreditgaranti, som EIFO kan stille til en bank for udenlandske købere af danske produkter og services.
  • Med en køberkreditgaranti fra EIFO kan du risikofrit tilbyde din kunde finansiering af ordrer for op til 25 mio. kr. med kredittid på op til fem år – og få din betaling med det samme. Den udenlandske køber skal normalt forudbetale mindst 15 pct. af ordrebeløbet.
  • SMV-garantien er særlig ved, at den er forbeholdt danske SMV-eksportører, og at EIFO dækker op til 100 pct. af bankens risiko på udenlandske kunder.
Køberfinansiering lukkede handlen

Blandt garantierne står en mexicansk kunde lige nu for 45 mio. kr. fordelt på tre garantier.

”Vores mexicanske kunde var for fem år siden på udkig efter nye maskiner til et voksende marked i USA. De var interesseret i vores maskiner, fordi ressourceforbruget var mindre og maskinerne højtydende. Da vi sammen med EIFO kunne tilbyde en køberfinansieringsløsning lykkedes det at sikre ordren,” siger Gert Kjeldsen.

Garantierne fra EIFO er også grunden til, at kunden sidste år vendte tilbage for at købe yderligere produktionslinjer.

Et godt tiltag, der understøtter SMV'er

”Havde vi ikke haft SMV-garantierne, var disse handler højst sandsynligt ikke blevet til noget. Derfor er det også garantier, som vi vil blive ved med at benytte fremover. Det er et virkelig godt tiltag, der kan understøtte danske SMV’er i deres eksportarbejde,” siger Gert Kjeldsen, direktør i ENKOTEC.

 

Det er et virkelig godt tiltag, der kan understøtte danske SMV’er i deres eksportarbejde
— Gert Kjeldsen, direktør i ENKOTEC

Krav til eksportforretninger

For at opnå SMV-garanti skal følgende krav være opfyldt:

  • Kunden skal være kreditværdig.
  • Du skal sælge anlæg, udstyr og maskiner eller andre varer for op til 25 mio. kr., som kan finansieres med lang kredittid – op til fem år, minimum et halvt år.
  • Din forretning skal foregå på en miljømæssig og socialt forsvarlig måde.
  • Din virksomhed skal være med til at skabe økonomisk vækst i Danmark.