DA / EN
21. september 2023

Med 418 mio. kroner fra topinvestorer vil danske Corti hjælpe et trængt sundhedsvæsen med AI

image Foto: Cortis stiftere
Den danske AI virksomhed Corti har rejst en Serie B investeringsrunde på 418 millioner kroner til at skalere deres løsning globalt. Runden blev ledet af internationale topinvestorer, Prosus og Atomico, med deltagelse fra eksisterende investorer EIFO og Chr. Augustinus Fabrikker og Eurazeo.

Corti udbyder AI-assistenter, der støtter sundhedsfagligt personale, når de interagerer med patienter. Her lytter Corti’s Co-Pilot passivt med i samtalen med patienten og kan i realtid sammenligne symptombeskrivelserne med erfaringer fra mere end 50 millioner patienter. Disse erfaringer gør Corti i stand til at automatisere store dele af journalisering, kvalitetssikring og bogføringsarbejdet i sundhedsvæsenet og dermed spare personalet en masse tid. Det betyder at lægen kan holde fokus på patienten i stedet for papirarbejdet og dermed får både lægen, sekretæren, sygeplejersken og administrationen mere tid og spilder færre ressourcer.

Denne kapitaltilførsel er den største kapitaltilførsel til et dansk HealthTech selskab nogensinde
— Mads Lacoppidan, partner i Investering i EIFO

“Corti er revolutionerende med sit banebrydende og højteknologiske produkt, der kan levere intelligente svar på nogle af de globale samfundsudfordringer, vi står over for på sundhedsområdet. Som Robusthedskommissionen netop har understreget, er der behov for radikal forandring, og det kan Corti tilbyde med sin Al-baserede hiælp til det sundhedsfaglige personale. Derfor investerede vi på et tidligt tidspunkt i Corti, hvor det var nødvendigt med langsigtede investorer. Og vi er også med i denne investeringsrunde med ønsket om at cementere Corti’s position på det globale marked og herved understøtte den danske virksomheds internationale succes, som en del af vores scale-strategi. Vi er imponerede over det visionære og kompetente team bag Corti, som uden tvivl også er baggrunden for Corti’s store succes”, siger Claus Gregersen, adm. direktor i Chr. Augustinus Fabrikker.

Manglen på hænder afhjælpes

”Denne kapitaltilførsel er den største kapitaltilførsel til et dansk HealthTech selskab nogensinde og en stor milepæl for både Corti og for hele den danske Healthtech sektor. Danmark har brug for ambitiøse iværksættere, som kan levere teknologiske løsninger der afhjælper manglen på hænder i det offentlige sundhedssystem og samtidig leverer bedre sundhed. Vi er imponerede over Corti’s løsning og glæder os over at selskabet tiltrækker kapital fra førende europæiske fonde. Vi tror på, at lignende kapitaltilførsler fra prominente internationale fonde kan medvirke til at placere Danmark som en førende HealthTech nation over tid”, siger Mads Lacoppidan, Partner i Investering i EIFO.

Siden Corti’s sidste investering i 2021, ledet af EIFO og Chr. Augustinus Fabrikker, er Corti vokset eksponentielt og arbejder nu med nogle af de største sundhedsudbydere og forsikringsselskaber i Europa og USA. Corti’s løsninger dækker over 100 millioner patienter og Corti’s AI støtter personale mere end 150.000 patient interaktioner hver dag, med størstedelen af aktiviteten i USA.

Patienten vinder

"Vi har bevist, at når mennesker og AI succesfuldt arbejder sammen, så vinder patienten. Dette samarbejde kan lede til færre fejl, mindre bureaukrati og en bedre arbejdsgang for den sundhedsfaglige, som allerede i dag er presset af strenge krav til dokumentation. Vi har været heldige at have stærke investorer som Heartcore, byFounders, EIFO og Chr. Augustinus Fabrikker, som har støttet os hele vejen til dette punkt hvor vi for alvor kan starte med at skalere. Uden deres støtte var vi ikke her i dag. siger Andreas Cleve, medstifter og CEO hos Corti.”

Finansieringen fra denne nye investering vil give brændstof til Corti’s ekspansion i USA, hvor selskabet vil skalere sit team og sin kundebase yderligere. Mere end 70 procent af Corti’s kundebase er allerede i dag baseret i USA, hvor stifterne også begge er ved at flytte til.

Corti er kendt for at have et af det bedste hold indenfor kunstig intelligens i Europa og de har fortsat med at drive innovative gennembrud og banebrydende kliniske beviser gennem deres forskning, forankret i danske værdier. Gennem sin forskning har Corti bevist at teknologien kan reducere triagering fejl med op til +40 pct. og at +90 pct. af administration og journalisering arbejde kan automatiseres, hvilket giver en stor produktivitetsgevinst.

Belastning i sundhedssystemet

“AI bevæger sig hurtigere end nogensinde før, og hos Corti fortsætter vi med at være ledende ved konstant at konkurrere med de store teknologigiganter på både metode og anvendelse. Mens mange virksomheder ikke kan opretholde en konkurrencefordel i disse tider, er fremtiden lys for de teams, der konstant kan innovere.” - Lars Maaløe, PhD, medstifter og CTO hos Corti.

Med stigende efterspørgsel og begrænset ressourcer står det globale sundhedssystem over for en enorm belastning. Flere steder i verden bruger læger kun 3 timer om dagen på at interagere med patienter, sammenlignet med 6 timer på administrativt arbejde som f.eks. opdatering af elektroniske sundhedsjournaler. Denne byrde resulterer i lærerudbrændthed og fejl i tidlige diagnoser, hvor tal fra Mayo Clinic i USA har vist, at 88 pct. af diagnoser vil blive ændret hvis de blev udsat for en såkaldt “second opinion”.