DA / EN
28. februar 2023

Airtame introducerer SaaS-forretningsmodel og rejser 18,5 millioner kroner til global ekspansion

image Foto: Susanne Lund, CEO, Airtame

Den danske scale-up Airtame rejser 18,5 millioner kroner i en investeringsrunde fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond og PreSeed Ventures for at understøtte deres digitale transformation og ekspansion til globale markeder.

Airtame er en førende løsning indenfor alt-i-en-skærmdeling til virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og udfordrer normerne indenfor AV-industrien med en nyligt introduceret hardware-understøttet SaaS-platform. Airtame blev grundlagt i 2013 med målet om at gøre mødelokaler, klasselokaler og fællesrum mere dynamiske gennem intuitive, hybride konferencer, skærmdelinger og digitale informationsskærme.  

Nem adgang til grøn teknologi for alle 

Airtame er særligt populær på det amerikanske marked, hvor mange virksomheder og skoler stoler på Airtames brugervenlige løsninger til at løse deres behov indenfor skærmdeling.  I 2020 ændrede COVID-19 måden, hvorpå vi kommunikerer og samarbejder med hinanden. Siden da har Airtame brug det seneste år på at videreudvikle og nytænke flere produkter, der vil gøre det endnu lettere at imødekomme hybridarbejde, inklusiv en fjernskrivebordssoftware.  

Siden deres grundlæggelse, har Airtame pioneret teknologi, som giganter som fx Apple og Google i dag arbejder på at kunne udbyde, og gør det let at skærmdele for alle. Nu er de klar til at fokusere yderligere på at henvende sig til det amerikanske erhvervsliv, der har et stort potentiale som marked.  

Danmarks Eksport- og Investeringsfond understøtter fremtidens digitale arbejdsplads

For et halvt år siden udnævnte Airtame Susanne Lund som deres nye CEO, som en del af deres strategi med fokus på virksomhedens softwareforretning udover hardware.  

Airtame rejser 18,5 millioner kroner i en investeringsrunde fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond og PreSeed Ventures. Danmarks Eksport- og Investeringsfond er skabt ved en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Fonden er allerede investor i Airtame, og den opfølgende investering understreger det store potentiale, som fonden ser i Airtames teknologi.  

“Digital transformation er ikke billig eller særlig let, men denne nye investering giver en klar mulighed for at udvide med et fokus på kundernes udbytte, og for at bryde nuværende barrierer ved proaktivt at levere en løsning, der tænker fremadrettet indenfor vores marked. To tusind Airtame kunder har allerede inkorporeret platformen, kun få måneder efter dens første lancering. Vi glæder os over, at både Danmarks Eksport- og Investeringsfond og PreSeed Ventures anerkender potentialet i denne digitale transformation som softwarevirksomhed, og vi ser frem til at udvide vores go-to-market på et globalt plan,” siger Susanne Lund, CEO i Airtame.  

“I Danmarks Eksport- og Investeringsfond ønsker vi at understøtte fremtidens digitale arbejdsplads. Airtame er en stærk, dansk virksomhed, der har positioneret sig selv som frontløber på det amerikanske marked. Som den eneste globale spiller, understøtter Airtames produkt flere konferencesystemers løsninger, hvilket er et vigtigt konkurrenceparameter, siden virksomheder i dag afholder møder på både Teams, Zoom, og via andre løsninger. Vi arbejder på at udvikle og styrke Danmarks styrkeposition indenfor tech, og som en dansk tech-virksomhed med en førende position på markedet, er Airtame et rigtigt godt eksempel på denne styrkeposition. Derfor vil vi i Danmarks Eksport- og Investeringsfond gerne hjælpe Airtame på vej i deres vækst på både eksisterende og nye markeder,” siger Jacob Bratting, Partner i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.  

“Airtame er en blomstrende virksomhed med positive væksttal, og som nu introducerer en ny SaaS-forretningsmodel med PreSeed Ventures ombord. Airtame er ikke et nyt navn i iværksætter-økosystemet, men deres seneste skridt indenfor forretningsstrategi har skilt dem ud fra mængden, og vi er begejstrede over at fortsætte med at være en del af deres spændende rejse, hvor Airtame er på vej i en rigtigt spændende retning,” siger Mads Klarskov, CCO i PreSeed Ventures.